Sunbeams
Log in

Het Team

"Ontzorgen door te zorgen"

Het Team

Het team van Tikkie Anders is sinds de groepsfoto al weer aanzienlijk gegroeid en bestaat uit gepassioneerde zorgverleners die elke dag werken vanuit hun hart voor de zorg.

Voor de kinderen, voor de gezinnen en voor elkaar als collega’s binnen Tikkie Anders.

Ons doel is ontzorgen door te zorgen.

Een team waarin onze jongste medewerkster nog maar 22 jaar oud is en onze oudste medewerkster ruim in de 60 maakt het dat wij een gevarieerd team hebben waarin super ervaren en onze nieuwe frisse wind elkaar scherp houden en we van elkaar leren.

We zijn een team wat net ’n Tikkie Anders is.
Ervaar het zelf.

Mark

Oprichter en eigenaar van Tikkie Anders.

“Als jong mannetje wist hij het al, hij wilde werken in de gehandicaptenzorg.

Als kind had hij een bijzondere band met zijn oom welke een meervoudig complexe beperking had.
Twee handen op een buik waren zij. Mark was oprecht trots dat Ton zijn oom was. Helaas overleed hij op jonge leeftijd. Ondanks het verdriet kon Mark dit wereldje niet missen en is hij op 12 jarige leeftijd gestart met zijn vrijwilligerswerk voor bijzondere kinderen en jongeren en hij is nooit meer gestopt. Mark doet al 22 jaar vrijwilligerswerk en hij is slechts 4 zaterdagen afwezig geweest. Vanuit deze bezielende passie heeft hij ook een stichting opgericht voor deze bijzondere doelgroep.

Stichting AllstarZ
waar iedereen van A tot Z welkom is.

Mark zijn visie is, als het met hem goed gaat wil hij er ook belangeloos voor zorgen dat het met anderen ook goed gaat.

Dit is hem naast zijn vrijwilligerswerk gelukt door Tikkie Anders te starten in 2013 en dit kleine, warme bedrijf is inmiddels een begrip in Brabant, Limburg & Gelderland.

Wij doen het een Tikkie Anders

Voor Mark is eigenaar zijn van Tikkie Anders & Stichting AllstarZ elke dag opnieuw weer een cadeautje!

Na zijn studie heeft Mark veel ervaring opgedaan in verschillende organisaties binnen de zorgsector. Hij heeft altijd enorm genoten van zijn werk maar het “instellingsgevoel” heeft hem altijd laten dromen voor zichzelf te starten en een kleine en warme organisatie te starten waar hij en zijn zorgverleners zo dicht bij de gezinnen staan dat het zo fijn en vertrouwd voelt dat je niet meer in de gaten hebt dat er iemand in je huis rond loopt en dat je ten alle tijden jezelf kan zijn en kan blijven.

PEDAGOOG

Ik zelf prijs me gelukkig zo’n mooi bedrijf te mogen leiden samen met Mark.
Ik zou het voor geen goud meer kunnen missen.

Ben je geïnteresseerd in de zorg en begeleiding van Tikkie Anders?
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.  Wij komen graag met u kennis maken en beantwoorden al uw vragen.

Ismay

Verbonden aan zowel Tikkie Anders als aan Mark, sinds 17 juni 2017 zijn wij namelijk gelukkig getrouwd en hebben wij een prachtig zoontje, Milo waar wij samen ongelofelijk trots op zijn.

Samen bedrijven wij sinds oktober 2013 Tikkie Anders op een manier welke voor ons, de collega’s en de gezinnen goed voelt. De korte lijntjes vinden wij erg belangrijk. Zo hebben alle ouders en medewerkers ons rechtstreekse nummer zodat wij ten alle tijden voor hen bereikbaar zijn. Ons werk stopt niet als wij naar huis gaan, wij zijn er altijd voor onze gezinnen en onze medewerkers, ook om gewoon even je hart te luchten.

Tijdens mijn diverse pedagogische studies heb ik veel ervaring opgedaan.

Van de (bijzondere) kinderopvang, gezinscoach, ouderenthuiszorg, tot aan het individueel begeleiden van onze bijzondere kinderen in het speciaal onderwijs.

Ik vind het belangrijk om mijn horizon te verbreden en samen met Mark onze kennis up-to-date te houden voor het bedrijf.

Wat ons nu zo bijzonder maakt?
Wij werken eigenlijk alleen met zorgverleners die wij of onze medewerkers al langere tijd kennen en vertrouwen. Wij kunnen alleen garant staan voor de kwaliteit van zorg als wij 100%  vertrouwen hebben in ons team en dat hebben wij.

Tonnie

Ik ben binnen Tikkie Anders werkzaam als verpleegkundige/ manager zorg.
Voordat ik in de thuiszorg ging werken ben ik bijna 35 jaar werkzaam geweest als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis waarvan de laatste 20 jaar als verpleegkundige op de intensive care voor pasgeborenen.

Maar een mens wil ook wel eens wat anders en als je hart sneller gaat kloppen van zorg aan kwetsbare kinderen kom je al snel uit bij de kinderthuiszorg. Na een korte uitstap bij een andere instelling kreeg ik de kans aan de slag te gaan voor Tikkie Anders. Een kleinschalig bedrijf met oog voor de individuele behoeften van de kinderen, hun gezinnen en de medewerkers.
Ik geniet dagelijks van de zorg die ik mag geven aan de kinderen, de liefde die ik daarvoor terug krijg en de afwisseling. Achter elke voordeur schuilt een ander gezin met hun eigen verhaal.
Aan mij de eer om me af te stemmen op dat gezin en mijn zorg aan te passen aan de individuele behoefte van het kind. En dan is het cirkeltje weer rond. Want precies dat is waar ik die 20 jaar op de nicu ook zo van genoot. Ik ga weer elke dag zingend naar mijn werk!

Manager Zorg - Zorgkantoor Verpleegkundige

Ik geniet dagelijks van de zorg die ik mag geven aan de kinderen

Operationeel Manager Zorgkantoor

Ik haal veel energie uit het zien genieten van de kinderen, allemaal op hun eigen manier, met de focus op wat wèl kan en in een veilige omgeving.

Stephan

Jarenlang heb ik als teamleider allerlei teams aangestuurd en projecten gedraaid. Targets nagejaagd en veranderingen doorgevoerd. Totdat je plotseling geconfronteerd wordt met het overlijden van een van de kinderen uit je gezin. Dan is dat “scoren” opeens niet meer belangrijk en ga je nadenken over wat de zin van het leven nu eigenlijk is. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat de zin van het leven is dat je het leven zin geeft. Daarom zijn mijn vrouw en ik in 2019 gestart als vrijwilliger bij Stichting AllstarZ. Ik merkte dat ik in zo’n omgeving kan bijdragen aan het zin geven van het leven van anderen en daarmee ook aan dat van mijzelf. Sinds 2020 begeleid ik wekelijks een aantal kinderen bij de Sportclub van Tikkie Anders, ben nog steeds enthousiast vrijwilliger bij AllstarZ en ga mee met de AllstarZ Vakanties. Ik haal veel energie uit het zien genieten van de kinderen, allemaal op hun eigen manier, met de focus op wat wèl kan en in een veilige omgeving.
Begin 2021 heeft Mark mij gevraagd om binnen zijn Tikkie Anders team aan het werk te gaan en ik kreeg hier direct een goed gevoel van. Mijn functie binnen het Zorgkantoor van Tikkie Anders is operationeel manager. Tegelijkertijd wil ik ook graag contact met de mensen waar het allemaal om draait. Daarom besteed ik een deel van mijn tijd als begeleider en zal ik me bemoeien met het organisatorische deel van Tikkie Anders.
Ik zie er naar uit kennis met je te maken!

Sarah

In 2020 heb ik de opleiding afgerond en ben toen bij Tikkie Anders binnengestroomd.

Ik heb tijdens mijn stages verschillende branches mogen zien; de thuiszorg, het ziekenhuis en 2 maal de gehandicaptenzorg.

Ik vond de GHZ en thuiszorg allebei erg leuk, maar nog leuker is dat ik bij Tikkie Anders niet hoef te kiezen; the best of both worlds! Ik vind het heerlijk om 1 op 1 met kids in hun vertrouwde omgeving een band op te bouwen. Dit is waar ik plezier uit haal. En ik leer dagelijks bij; ik groei als verpleegkundige èn als persoon.

Ik vind het geweldig als ik mijn liefde kwijt kan; dus een knuffelkont is denk is het beste woord om mij te omschrijven. Ik mag dan wel klein zijn, maar liefde voor 10!

Verpleegkundige

Ik vind het heerlijk om 1 op 1 met kids in hun vertrouwde omgeving een band op te bouwen

Begeleidster

Ik heb toen de taxi vaarwel gezegd en ben enthousiast begonnen in de zorg. Inmiddels ben ik vast op mijn plek binnen de  dagbesteding van Tikkie Anders. Daar draai ik nu mee met een geweldige groep cliënten en samen proberen we onze gasten te verwennen met een goede lunch of lekker gebak.

Het is een hele eer om in deze groep te mogen werken, het contact met deze jonge mensen is geweldig. Ze zijn behulpzaam en ze accepteren je zoals je bent, iedereen gelijk. Hier kunnen nog veel mensen wat van leren!

Ans

Ik werk als begeleidster binnen de dagbesteding van Tikkie Anders. Hoe ik daar terecht gekomen ben is een lang verhaal. Mijn werkgeschiedenis is begonnen in de textiel, ik werkte bijna twintig jaar op een kunstatelier waar kerkelijke gewaden werden gemaakt, toga’s voor de rechterlijke macht en alles wat daar ook maar enigszins in de buurt komt.

Na mijn verhuizing naar mijn huidige woonplaats ben ik naar ander werk gaan zoeken en belandde in de wereld van taxi rijden in het bijzondere  schoolvervoer. Behoorlijk snel kwam ik op een rolstoelbus te rijden met meervoudig gehandicapte kinderen. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, geweldig! De kinderen, het contact met ouders en de school. Je dook in het leven van deze kinderen, lief en leed maakte je mee. Via deze groep ging ik vrijwilligerswerk doen op zaterdagmiddag bij Stichting AllstarZ, samen spelen, op kamp en later op vakantie. Je hebt dan een week lang de verantwoording voor één enkel kind.

In mijn werk was ik na zeventien jaar het contact met deze speciale doelgroep helemaal kwijt, ik vervoerde geen kinderen meer, wat ik nu juist zo leuk vond. Bij Tikkie Anders was dit bekend en toen er een aanvraag kwam voor zorg voor een voormalig passagiertje en zij specifiek om mij vroegen voor de zorg en begeleiding aan huis was de link snel gelegd.

Mara

Ik werk als Pedagoog bij Tikkie Anders.

Na het afronden van de opleiding Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, ben ik in september 2020 gestart met de Pre-Master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Uiteindelijk hoop ik mezelf Orthopedagoog te mogen noemen.

Tijdens mijn afstudeerstage binnen de Gedragswetenschappelijke Dienst van SWZ Zonhove in combinatie met de Emiliusschool ben ik voor het eerst met deze bijzondere doelgroep in aanraking gekomen. Aangezien veel kinderen van mijn afstudeerstage naar AllstarZ gingen en ik hen niet kon missen na mijn afstuderen, ben ik hier als vrijwilliger begonnen en via deze weg terecht gekomen bij Tikkie Anders. Ik vind het erg leuk om op deze manier de kennis die ik tijdens mijn studie opdoe direct toe te kunnen passen in de praktijk.

Ik werk met veel passie en plezier met deze bijzondere kinderen en vind het belangrijk dat ieder kind gezien wordt als een uniek persoon die ertoe doet, ook al is hij of zij een ‘tikkie anders’.

Pedagoog

Wat het werken met deze doelgroep voor mij zo bijzonder maakt is de uitdaging om telkens weer naar ieder kind individueel te kijken waar zowel de mogelijkheden als onmogelijkheden liggen en proberen hier zo goed mogelijk op aan te sluiten, samen met de belangrijke personen uit de omgeving van het kind.

Mensen omschrijven mij vaak als een betrokken en lief persoon die met veel passie en geduld met kinderen werkt).

Operationeel Manager Dagbesteding

Mijn doel is de jongens en meiden zichzelf élke dag een van ons te laten voelen. Want zo is het! Zij zijn net zo waardevol als ieder ander. Ervaar het zelf, en leer van deze prachtige doelgroep.

Ik verwelkom u dan ook graag in onze mooie zaak aan het Henseniusplein te Venray.

Pascal

Ik werk als operationeel manager voor de dagbesteding van Tikkie Anders.

Ik kende Mark de eigenaar van Tikkie Anders al langere tijd als collega ondernemer in Venray. Hij was een van de ondernemers welke niet als eerst naar zijn eigen portemonnee keek maar overduidelijk uitstraalde de jongens en meiden voorop te zetten voor wie hij werkt.
Ik schrijf het bewust zo omdat hij zich in dienst stelt van deze kinderen. Dit vond ik mooi om te zien.

Toen ik en mijn vrouw nog een kleintje kregen wilde ik naast mijn eigen bedrijf mijzelf ook graag inzetten voor de kwetsbaardere in deze maatschappij.
Voor mij was het direct duidelijk, dat was bij Tikkie Anders.

Mark en ik zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat wij blindelings op elkaar vertrouwen en dit is een fijne basis om te kunnen werken.

Naast mijn functie als operationeel manager ben ik ook de chef-kok van Tikkie Anders.
Ik zorg er samen met de jongens en meiden voor dat u smaakpapillen te kort komt als u bij ons te gast bent.

Zoë

Ik ben manager Zorg voor de dagbesteding bij Tikkie Anders. Ik ben in 2017 afgestudeerd als Sociaal pedagogisch hulpverlener met een creatieve twist aan de HAN in Nijmegen. Al vanaf het begin (oktober 2013) ben ik onderdeel van het dreamteam van Tikkie Anders. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de verslavingszorg als verslavingsdeskundige.

Ik ben bij Tikkie Anders helemaal op mijn plek. Ik ben trots als een pauw op al onze kanjers die met volle overgave onze gasten een bijzondere ervaring bieden. Door het enthousiasme en de gedeelde passie voor ons vak ga ik iedere dag weer met een grote glimlach naar mijn werk. Samen maken wij er iedere dag weer een feestje van en leggen wij onze gasten met alle liefde in de watten.

Manager Zorg - Dagbesteding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Ik ben trots als een pauw op al onze kanjers

Begeleidster

De cliënten een fijne dag bezorgen dat is wat telt!

Evie

Binnen Tikkie Anders werk ik als Persoonlijk begeleider.

In 2016 heb ik mijn diploma voor microbiologisch analist behaald en ook 3,5 jaar op het laboratorium gewerkt.
Na een paar jaar in dit vak kwam ik erachter dat mijn hart toch echt in de gehandicaptenzorg ligt.
Dit omdat ik al ongeveer 5 jaar vrijwilligerswerk doe in de gehandicaptenzorg bij Stichting AllstarZ
Ik ben hierdoor gaan studeren voor Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Sinds 1 januari 2020 ben ik in dienst bij Tikkie Anders.
Dit doe ik iedere dag met veel plezier en passie!

Bij Tikkie Anders krijg ik alle ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Christa

Ik heb maatschappelijke zorg persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4 gestudeerd. Ik ben sinds 1 december 2020 werkzaam bij Tikkie Anders. Hiervoor heb ik geruime tijd gewerkt als begeleidster gedragsproblematiek op een woongroep bij cliënten met verschillende beperkingen tussen de 30 en 70 jaar. 

 

Bij het zorgkantoor werk ik als ambulant begeleidster voor bijzondere kinderen. Ik ondersteun gezinnen en ik begeleid onze kinderen binnen het speciaal onderwijs. 

 

Waarom ik voor Tikkie Anders heb gekozen  is omdat ik het werken met speciale mensen super leuk vind. Het ambulant begeleiden op verschillende locaties geeft mij enorm veel voldoening. Ik ben blij dat Tikkie Anders op mijn pad is gekomen en ik deze kans heb gekregen.

Begeleidster

Ik zou mijzelf omschrijven als een eerlijke, zorgzame, spontane, betrouwbare en een hard werkende zorgverlener.
Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg!

KinderCoach - Begeleidster

Mijzelf beschikbaar stellen voor deze kinderen en hun ouders is voor mij mijn lust en mijn leven.

Met het brengen van rust, liefde, vertrouwen, warmte en ontspanning maak ik het verschil.

Katrien

Ik ben binnen Tikkie Anders werkzaam als kindercoach en als begeleider en dit doe ik met volle overgave.

Ik heb voorheen altijd binnen de kinderopvang gewerkt met de speciale aandacht voor bijzondere kinderen.

Toen ik jaren geleden mijn intrede maakte bij Mark zijn stichting AllstarZ was het voor mij duidelijk, hier wil ik mee verder.

Na zo veel jaar samen te werken met Mark weet ik dat de kinderen en hun gezinnen 100% centraal staan. Niet het zakelijke instellingsgevoel maar gewoon dicht bij het gezin staan. Dit is precies hoe ik graag wil werken.

Dit sluit ook naadloos aan bij mijn andere passie het docent zijn van Biodanza.

Het samen dansen op prachtige muziek.
Om je hoofd leeg te maken? Zeker. Om jezelf beter te leren kennen? Reken maar. Maar ook om plezier te hebben. En ontspannen te bewegen. Op mooie muziek

Imke

Tikkie Anders opgericht door Mark met naast hem zijn vrouw Ismay. De naam zegt het al: iemand die een “Tikkie Anders” is, is net zo welkom als ieder ander. En juist deze personen mogen niet vergeten worden, dat is waar zij, ik en de andere medewerkers voor staan!

Mijn naam is Imke en ik ben als begeleidster werkzaam bij Tikkie Anders.

In 2017 ben ik afgestudeerd voor persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4 te Eindhoven. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de gehandicaptenzorg, dacht ik in september 2019 dat het tijd was voor iets “Anders”.

Waarom heb ik voor Tikkie Anders gekozen?

Het sollicitatiegesprek met Mark en Ismay was vertrouwd, persoonlijk en eerlijk. Een luisterend oor en ik voelde me meer dan welkom. Het korte lijntje tussen de leidinggevende en het werken met kinderen, is iets wat mijn nieuwsgierigheid triggerde. Deze mensen met een warm hart en het voor mij compleet nieuwe werken met kinderen, is iets waar ik nog elke dag van leer! Je mag zijn zoals je bent.

Ik heb ervaring in het begeleiden van mensen met een ernstig meervoudige beperking, in combinatie met hoor en/of zichtbeperking. Sinds januari 2020 is daar het stukje begeleiden met kinderen bijgekomen, wat maakt dat ik bij elk thuisbezoek steeds weer nieuwe dingen leer! Ieder kind is uniek en heeft zijn/haar eigen kwaliteiten, daarop inspelen is het mooiste wat er is.

Begeleidster

Als persoonlijk begeleider sta ik voor vertrouwen, openheid, veiligheid en zorgzaamheid. Dat zijn voor mij de kernwaardes die belangrijk zijn bij het begeleiden van een kind/jong volwassenen met een beperking. Wij als begeleiders staan erop dat ieder mens die “Anders” is, er mag zijn zoals hij/zij is en wij zorgen ervoor dat dit in een veilige en vertrouwde omgeving is. Uiteraard op de manier en de behoefte zoals hij/zij dat nodig heeft. Wel met een lach op mijn gezicht, omdat ik trots mag zijn om onderdeel uit te maken van dit mooie team.

Verpleegkundige

Ik geniet als op een snoetje een big smile komt wanneer je bijvoorbeeld tijdens het badderen vrolijke liedjes zingt. Dat tovert dan ook weer een glimlach op mijn gezicht. Samen van iedere dag weer een mooi moment te maken. En tevens ook samen met ouders  kijken welke stappen genomen kunnen worden om  aanpassingen in huis te creëren om voor ouders de zorg voor hun kind te optimaliseren.

Geertje

Ik ben als verpleegkundige werkzaam bij Tikkie Anders.

Mijn diploma verpleegkundige heb ik behaald in 1999, in 2001 heb ik de opleiding tot kinderverpleegkundige behaald en 3 jaar later het diploma highcare neonatologie verpleegkundige.

Ik ben daarna jarenlang, met veel plezier, werkzaam geweest in het ziekenhuis als kinderverpleegkundige en neonatologie verpleegkundige.

De overstap naar Tikkie Anders heb ik gemaakt omdat ik graag een langdurigere band met kind, en ouders, wil opbouwen. En echt tijd te kunnen nemen voor de zorg rondom de kinderen en hun gezin.

Het is mooi om te zien hoe fijn het is voor ouders dat wij van Tikkie Anders hen bij kunnen staan in de zorg van hun kind.

Ik heb echt een zorghart. En mijn hart wordt alleen maar groter door een plaatsje te mogen krijgen in het leven van deze bijzondere kinderen.

Ymke

Ik ben sociaal pedagogisch hulpverlener binnen Tikkie Anders. In november 2019 ben ik afgestudeerd voor de studie Sociale studies (GGZ) aan de Fontys in Eindhoven. Tien jaar geleden ben ik als vrijwilliger begonnen tijdens mijn voorgaande studie bij Stichting AllstarZ een activiteitenclub voor kinderen met een meervoudige (complexe) beperking. Hier is mijn passie en enthousiasme voor de doelgroep ontstaan. De interactie, blijdschap en voldoening die ik hiervoor terugkrijg zijn onbetaalbaar.

Hierdoor ben ik na mijn studie (November 2019) begonnen bij Tikkie Anders. Bij Tikkie Anders heb ik alle tijd voor de cliënt. Geen cliënt is hetzelfde waardoor de variatie en uitdaging binnen Tikkie Anders groot blijft. Dit daagt mij uit om mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Mijn drijfveren zijn dan ook om iedere cliënt een onvergetelijke en fijne dag te bezorgen. Waarin ze genieten en vooral gewoon zichzelf mogen zijn.

Iedere dag heb ik dan ook weer veel zin om aan de slag te gaan.

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

De interactie, blijdschap en voldoening die ik hiervoor terugkrijg zijn onbetaalbaar.

Begeleider

Omdat ik in het verleden ook in de horeca had gewerkt was ik erg blij verrast met de leuke combinatie tussen horeca en zorg die ik bij Tikkie Anders heb gevonden.

Ruud

Mijn functie is begeleider binnen Tikkie Anders.
Ik werk zowel binnen de dagbesteding als voor het zorgkantoor van Tikkie Anders.

Voordat ik bij Tikkie Anders werkte, ben ik lang op zoek geweest naar wat ik echt leuk vond om te doen en heb dus allerlei erg uiteenlopende banen geprobeerd.
Toen ik via familie uit kwam bij het werken in de gehandicaptenzorg wist ik dat het werken met deze bijzondere mensen, echt bij me paste.

In de zorg ben ik gestart als invalmedewerker/flexer en heb hierbij met vrijwel alle mogelijke doelgroepen gewerkt.
Aangezien dit me zo goed beviel, wilde ik hier graag een opleiding in volgen en heb dit gedaan middels de BBL-opleiding  Begeleider Gehandicaptenzorg.

Iris

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken/koken, paardrijden, wandelen, samen spelletjes te spelen met vrienden en tijd met mijn familie door te brengen. Daarnaast ga ik met veel liefde al jaren naar AllstarZ in Nuenen op zaterdag om hier de kids een leuke zaterdagmiddag te bezorgen en mijzelf natuurlijk ook!

Sinds 2018 werk ik bij Tikkie Anders. Ik ben begonnen als begeleidster en nu werk ik bij Tikkie als verpleegkundige. Ik ben de opleiding tot verpleegkundige gaan doen omdat ik merkte dat ik er geniet om voor mensen te zorgen, er voor te zorgen dat de cliënt een goede dag heeft. Ik haal veel energie uit de momenten dat een cliënt geniet, samen lachen om grapjes en overheerlijk ontspannen tijdens het badderen.

Tijdens mijn opleiding heb ik bij verschillende organisaties stage gelopen en ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen in de zorg. Tijdens deze zorg vind ik het belangrijk dat de cliënt zichzelf mag zijn en dat ik hierbij help door middel van een veilige omgeving te creëren.

Verpleegkundige

Bij Tikkie Anders kan dit, doordat je 1 op 1 thuis bent met de cliënt kan je alle tijd nemen voor hem of haar. Hierom is het ook zo fijn om bij Tikkie te werken.

Begeleidster

Ik vind het werken met deze doelgroep echt geweldig! Je krijgt er zoveel voldoening van en daarbij is het elke keer weer een uitdaging om te kijken wat de juiste begeleiding is voor ieder kind/persoon. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn. En dat is mogelijk bij Tikkie anders. Ik kan eigenlijk beter zeggen wat is er niet mogelijk?? Ik ben sinds oktober 2018  in dienst van Tikkie anders en wat ik vooral heb ervaren is dat hier echt kritisch word gekeken naar de mogelijkheden en zorgvragen van de cliënten. Dat maakt dat ik hier met heel veel plezier werk.

Maartje

Als klein meisje was ik altijd te vinden op Zonhove. Een woon/dagbestedings gebied voor meervoudig beperkte mensen. Hier deed ik van kleins af aan al klusjes met de bewoners. We hadden altijd de grootste lol. Een aantal jaar geleden hebben we samen met de buurt en Zonhove een buurtvereniging opgericht genaamd ‘’Gehurterbij’’. We doen hier veel activiteiten samen. Halloween tochten, kienen/bingo, kersttocht, barbecueën. Hier ben ik dan ook vrijwilliger want het is toch geweldig om deze doelgroep te zien genieten. Ik zeg dan ook altijd “ de lach op de gezichten van de bewoners geeft mij een kringeltje boven mijn hoofd’’.

Toen ik klaar was met mijn niveau 4 opleiding was er weinig vraag naar werk in het speciaal onderwijs. Gelukkig kreeg ik vrij snel een aanbod bij swz om daar te komen werken op de Emiliusschool.
Ik genoot ongelofelijk van mijn werk maar toen ik van Tikkie Anders hoorde werd ik nog enthousiaster! Ik mocht mijn gegevens sturen. Ik vergeet het nooit meer. Donderdags kreeg ik de mail, zaterdag op gesprek geweest, dinsdag heb ik een dag mee gedraaid en vervolgens stond ik de maandag erop al op de werkvloer van Tikkie anders.

Anna-Louise

Ik ben moeder van twee mooie dochters ik woon samen met mijn vriend en die heeft ook nog eens 3 kinderen dus lekker gezellig druk met 5 lieve kids in huis.

Ik ben verzorgende binnen het team van Tikkie Anders en ik vindt het echt super leuk en fijn om met zulke bijzondere kinderen en jongeren te werken.

Ik heb jaren lang vrijwilligerswerk gedaan bij de vrijwilligers en kinderen welke nog steeds bij Stichting AllstarZ zijn, ik heb heel lang gewerkt op de Emiliusschool in Son en Breugel en ook nog vrijwilligerswerk gedaan bij de Revak in Nuenen.

Daarom vindt ik het ook super dat ik bij Tikkie anders mag werken. Toen ik online de vacature zag dacht ik “even proberen” want ik wilde zo graag weer binnen dit mooie bedrijf werken. Tot mijn grote verassing was Mark de eigenaar. Hem ken ik al toen hij als 12 jarig mannetje binnen kwam wandelen bij ons gezamenlijke vrijwilligerswerk waar ik wederom mijn intrede heb gemaakt.

Verzorgende

Voor mij is elke dag bij Tikkie Anders weer een cadeautje!

Mark nodigde me uit voor een gesprek en het was weer zoals vanouds! Wat was ik blij maar nu ik wederom met Mark en de rest van het team mag werken ben ik nog blijer. Ik ga graag knutselen, wandelen, zwemmen, en heerlijk snoezelen met de kinderen.

Verpleegkundige - Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Een jaar voor de geboorte van onze Tijn ben ik gestart met de opleiding SPH in Nijmegen. Deze opleiding heb ik naast het werken en draaien van mijn gezin afgelopen jaar afgerond. Dit was een intensieve maar vooral ook fijne periode.

In deze periode ben ik ook helaas gestopt met vrijwilligerswerk bij Stichting AllstarZ. (Vrijetijdsbesteding voor thuiswonende jongeren/jong volwassenen met een beperking) Hier ben ik 6 jaar vrijwilligster geweest.

Ik zoek nu naar wat meer regelmaat in mijn werk in combinatie met mijn gezin. Ik ben blij dat ik dat bij Tikkie Anders gevonden heb. Ik word heel erg blij van deze kleine, diverse, gezond groeiende organisatie. Ik heb heel veel zin om voor en met jullie samen te gaan werken. Tot snel!

Ellen

Ik ben Ellen, vrouw van, en moeder van drie prachtige kinderen. Onze Tijn van 3,5 jaar, onze Britt van 2 jaar en de jongste onze Eef van 3 maanden.

Al vroeg, op mijn 16e maakte ik kennis met de zorg op een gesloten pg afdeling waar ik direct wist dat ik in deze sector wilde gaan en blijven werken. Na mijn eerste stage binnen de gehandicaptenzorg was ik verkocht met de doelgroep. De puurheid,  eigenheid en eerlijkheid maakte me enthousiast.

Na mijn verzorgende IG diploma ben ik verpleegkunde gaan doen. Het laatste jaar van de opleiding heb ik intern bij Severinus afgerond waarna ik 11 hele fijne jaren, verdeeld over 3 verschillende woonhuizen, cliënten met veel plezier heb mogen verzorgen en begeleiden. Ik heb ervaring met diverse doelgroepen evb, emb, voornamelijk zorgafhankelijk en moeilijk verstaanbaar gedrag en probleemgedrag zoals agressie, naar zichzelf anderen en/ of omgeving. Het bieden van ritme regelmaat en structuur doe ik vanuit nature.

Ik heb ook voor cliënten gezorgd die volledig zorgafhankelijk zijn van anderen. En de verschillende verpleegtechnische handelingen kwamen dagelijks ofwel  wekelijks voor.

Ik vind het belangrijk om relatiegericht te werken. Dat kenmerkt mij in mijn vak. Dit doe ik door goed te (blijven) luisteren en kijken naar de cliënt, haar omgeving, verwanten en collega’s.

Mijn kracht zit in het omgaan met lastige situaties. Ik kan snel denken en handelen tijdens crisissituaties. Ik ben creatief en denk praktisch en oplossingsgericht.

Openheid en leergierigheid kenmerkt mij. Ik vind het fijn om mezelf te blijven ontwikkelen.

Joly

Sinds 2019 werk ik bij Tikkie anders. Hier ben ik werkzaam als pedagoog binnen de dagbesteding. 

Mijn ervaring heb ik opgedaan door mijn studie pedagogiek. 

Als kers op de taart kreeg ik een baan aangeboden die bij deze studie aansloot. 

Ik heb voor tikkie anders gekozen, omdat het bedrijf een warm hart naar buiten draagt. Je voelt je meteen welkom en iedereen staat voor elkaar klaar. Dit is iets wat mij aansprak aan dit bedrijf. 

Zelf vind ik dit ook belangrijk, verder wil ook het beste uit iedereen halen. Mensen kunnen je verassen. Dit is iets wat ik, in de tijd dat ik werkzaam ben bij tikkie anders, van dichtbij mee heb mogen maken. 

Kortom het is mooi en dankbaar werk. 

Ik hoop dan ook dat ik hier nog vele nieuwe ervaringen op mag doen!

Pedagoog

Ik heb voor tikkie anders gekozen, omdat het bedrijf een warm hart naar buiten draagt.

Begeleidster

“Als persoonlijk begeleider sta ik voor open en eerlijkheid, zorgzaam, vertrouwen en betrokkenheid.”

Romy

Ik heb maatschappelijke zorg persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4 gestudeerd. Binnen mijn opleiding heb ik op verschillende stageplaatsen gewerkt. Deze stageplekken waren vooral met ouder wordende cliënten, waarvan ik 1 stage plek heb gehad met kinderen in Afrika, waarop ik terug kijk als een geweldige ervaring!

Toen ik de kans kreeg om op gesprek te komen bij Tikkie Anders, kreeg ik meteen een goed gevoel bij de organisatie en de inzet die Tikkie Anders te bieden heeft. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.

Buiten de werktijden om ben ik te vinden in het bos met mijn 2 honden of mijn paard. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn.

Eva

Ik werk binnen Tikkie Anders als verpleegkundige.

In mijn opleiding heb ik veel sectoren van de zorg mogen ervaren. De gehandicaptenzorg vond ik het aller leukst dus voor mij was de keuze om hier als verpleegkundige aan de slag te gaan snel gemaakt.

Inmiddels werk ik ruim 4 jaar in de gehandicaptenzorg en vind dit geweldig. Vooral de 1 op 1 aandacht vind ik het allerleukste en meest waardevolle. 


In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, iets te bakken/ koken en af te spreken met vrienden. 

Verpleegkundige

“De gehandicaptenzorg vond ik het aller leukst”

Begeleidster

“Ik zie het als een uitdaging om zo vaak mogelijk een geluksmoment te creëren bij de kinderen.”

Britt

Ik werk binnen Tikkie Anders als begeleider.

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de opleiding  Maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Ik ben sinds 1 maart 2021 werkzaam bij Tikkie Anders.

Tijdens mijn opleiding heb ik bij verschillende organisaties stage gelopen en zo ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen in de zorg.

Ik wist al van jongs af aan dat ik mezelf wilde inzetten voor anderen. De gehandicaptenzorg trok mij het meest omdat deze mensen zo puur en oprecht zijn.

Ik vindt het mooi om echt iets te kunnen betekenen voor onze kinderen. Als ik een lach zie, of als iemand echt ontspannen is, kan ik daar heel erg van genieten. Ik zie het als een uitdaging om zo vaak mogelijk een geluksmoment te creëren bij de kinderen.

Ingrid

Al ruim 30 jaar werk ik als kinderverpleegkundige en doe dat nog steeds met evenveel plezier als op de eerste dag.

Het mooie van werken met kinderen vind ik de “puurheid” van kinderen. Hun vrolijkheid, enthousiasme, nieuwsgierigheid en eerlijkheid maakt dat werk zo bijzonder.

Daarbij vind ik het heel fijn om het kind geborgenheid en vertrouwen te kunnen bieden, waardoor het zich veilig kan voelen.

Wat mij aanspreekt bij Tikkie Anders is dat je voor langere tijd zorg draagt voor en betrokken bent bij een kind en het gezin daaromheen, waardoor je echt iets voor het gezin kunt betekenen.

Verpleegkundige

Liefdevolle aandacht en zorg geven aan het kostbaarste wat ouders hebben: hun kind.

Begeleider

Ik word blij van het werken met kinderen met een hulpvraag. En mijn dag is pas echt geslaagd als de kinderen een leuke en ontspannen dag hebben gehad.

Manouk

Ik heb mijn opleiding Maatschappelijke Zorg Niveau 4 behaald in 2019.

Het werken met mensen met een beperking is op mijn lijf geschreven. Ik doe dit met zo veel plezier en zo veel liefde. De thuisbegeleiding en dingen het ondernemen met de kinderen spreken mij aan en maken mij nieuwsgierig.

Ik vind het leuk om dingen te ondernemen met de kinderen en om zo aan hun doelen te werken. Ook het echt leren kennen van de gezinnen van de kinderen vind ik heel belangrijk en leuk.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik gewerkt in een Thomashuis, maar door dat ik ging verhuizen naar Veghel kwam er voor mij ook nieuwe werkplek. Ik heb toen eerst 1,5 jaar bij Buro Lima gewerkt. Na 1,5 jaar voelde ik dat ik iets miste in mijn werk en dat heb ik bij Tikkie Anders gevonden.

Bij mijn sollicitatiegesprek werd ik heel blij van de warmte die ik voelde en het voelt heel persoonlijk.

Shawnee

Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Deze studie heb ik in 2014 behaald. Ik was op dit moment 19 jaar oud en wilde graag nog door gaan studeren. Ik ben toen meteen in 2014 ook gestart met mijn opleiding op het HBO, sociale studies en specialisatie GGZ-agoog. Tijdens deze opleiding heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt. Ik heb stage gelopen op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking, ik heb stage gelopen in een bijzondere lunchroom en ik heb 1,5 jaar gewerkt op een woongroep van Kempenhaeghe waar volwassenen met een verstandelijke beperking en epilepsie zaten. Hier heb ik enorm veel kennis opgedaan.

Mijn hart ligt ook echt bij beide doelgroepen. Ik werk ontzettend graag met kinderen/jongeren, maar ik werk ook heel erg graag met mensen met een beperking. Daarom is de combinatie van beide echt twee vliegen in een klap voor mij! Ik ben enorm blij dat ik deze kans krijg binnen Tikkie Anders om mij weer verder te mogen ontwikkelen.

GGZ Agoog

Ieder mens is uniek en een beperking hoeft in mijn ogen absoluut geen beperking te zijn! En ik hoop dat ik ook op mijn eigen manier een steentje mag bijdragen in de verzorging en begeleiding van onze bijzondere toppertjes!

Bewegingsagoog

Elke dag opnieuw onze cliënten, deze bijzondere doelgroep laten zien dat zij veel meer kunnen dan zij zelf én anderen denken is zo gaaf! Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.

Fleur

Mijn naam is Fleur en werk binnen Tikkie Anders in de functie van Bewegingsagoog.

Toen ik de keuze moest gaan maken welke opleiding ik ging kiezen na de middelbare school was de keuze snel gemaakt. Ik ga richting de sport!

Na het behalen van mijn MBO 4 sport, bewegen en gezondheid diploma wou ik nog graag doorsturen binnen deze sector. Ik heb daarom de keuze gemaakt voor de opleiding Sportkunde op het HBO. Deze keuze heb ik gemaakt omdat deze studie erg breed is en sport als middel wordt ingezet op verschillende doelgroepen.

Heden volg ik een minor richting speciale doelgroepen binnen mijn studie. Deze keuze was makkelijk gemaakt.

Namelijk In 2017 ben ik begonnen binnen Tikkie anders Venray. In deze jaren hebben ik veel mogen leren en ik heb kennis gemaakt met een bijzondere doelgroep.  Door deze mooie, fijne en leerzame ervaring in de bijzondere lunchroom was mijn keuze voor mijn minor doorslag gevend.

Meike

In 2018 ben ik afgestudeerd als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Daarna heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd en afgerond. Tijdens deze opleidingen heb ik voornamelijk in de gehandicaptenzorg gewerkt. Aandacht, luisteren naar het kind en familie en kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden vind ik het allerbelangrijkste in mijn werk! Ik vind het geweldig om een band op te bouwen met cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen in hun eigen, vertrouwde omgeving het meeste kunnen groeien en ik geniet ervan om hier deel van uit te mogen maken!

Begeleider / Verpleegkundige

Aandacht, luisteren naar het kind en familie en kijken naar de mogelijkheden vind ik het allerbelangrijkste in mijn werk!

Begeleidster

Ik word ontzettend blij om samen met cliënten succeservaringen te beleven, waarvan ze misschien nooit hadden verwacht dat het ze zou gaan lukken.

Mira

Na het afronden van mijn MBO studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker leek het me erg leuk om mezelf nog meer te ontwikkelen en me in te zetten voor de maatschappij. Ik heb altijd met heel veel liefde met kinderen gewerkt, maar ik was ook nieuwsgierig naar andere doelgroepen.  Daarom ben ik dit jaar begonnen aan mijn HBO studie Social Work in Nijmegen. Ik word ontzettend blij om samen met cliënten succeservaringen te beleven, waarvan ze misschien nooit hadden verwacht dat het ze zou gaan lukken.
Het begeleiden, samenwerken, stimuleren en plezier maken staat voor mij voorop en ik weet zeker dat ik daarvoor bij Tikkie Anders op mijn plek zit.

Michelle

Bij Tikkie Anders ben ik in 2017 begonnen als stagiaire en ben ik uitgegroeid tot leidinggevende. Elk weekend en tijdens de evenementen was ik in het mooie Venrayse te vinden. Gedurende deze drie jaar ben ik afgestudeerd als Jeugdzorgwerker en heb ik toen helaas, met mijn in pijn hart, afscheid genomen van Tikkie Anders. Na mijn studie ben ik gaan werken in de jeugdpsychiatrie en inmiddels ben ik werkzaam als persoonlijk begeleider in het speciaal onderwijs.
Tja, nu denk je misschien afscheid? Wat moet je dan op de website van Tikkie Anders? Dat zal ik eens vertellen…

Ik heb Tikkie Anders nooit losgelaten. Toen Mark mij vroeg of ik vertrouwenspersoon binnen het bedrijf wilde worden, heb ik natuurlijk meteen ‘JA’ gezegd. Los van deze functie, zijn alle kanjers en collega’s in mijn hart blijven zitten. Hoe bijzonder is het dat je, na inmiddels twee jaar na mijn afscheid verder, nog steeds berichtjes krijgt hoe het met je gaat en je gemist wordt. Hier gaat mijn hart sneller van kloppen en vult het zich met heel veel liefde voor het bedrijf. In mijn werk vind ik het belangrijk dat de kanjers gezien en gehoord worden. Dit doe je naar mijn mening om tijd voor ze te nemen op een rustige manier. Iedereen is uniek, dat maakt het werk zo bijzonder. Deze kanjers verdienen een volwaardige plek in onze maatschappij. Tikkie Anders zorgt hiervoor door de kwaliteit en het op maat gemaakte zorgaanbod die ze bieden. En niet te vergeten… je krijgt er zoveel voor terug!

Vertrouwenspersoon

Elke stap voorruit die gemaakt wordt en waar je je steentje aan hebt bijgedragen is en blijft een feestje, elke dag met plezier naar het werk.. ik kan je vertellen, dat geeft echt een fantastisch gevoel en is het belangrijkste dat er is! Ik hoop stiekem dat ik nooit actief gebruik hoef te maken van mijn functie als vertrouwenspersoon.. Ik kom natuurlijk wel graag voor een heerlijke cappuccino, een stuk warm appelgebak of een heerlijke lunch naar de dagbesteding in Venray.

Ondanks dit, ben ik blij dat ik een hele warme band heb met het team van Tikkie Anders!